Διαθεσιμότητα & Τιμές

Newsletter
Τοποθεσία
ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ

Η Ναύπακτος είναι μια ζωντανή, γραφική, παραλιακή πόλη. Ο συνδυασμός του βουνού και της θάλασσας, την αναδεικνύει σε προορισμό όλο το χρόνο. Τα έντονα αποτυπώματα της ιστορικής της διαδρομής, όπως τα ερείπια των αρχαίων ναών, το Κάστρο και το ενετικό λιμάνι, μαρτυρούν τον σημαντικό  ρόλο που έπαιξε ανά τους αιώνες.

Οι πρώτοι της κάτοικοι, ήταν οι Δωριείς. Πήρε το όνομα της, από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις,  ναυς και πήγνυμι , δηλαδή  κατασκευή πλοίων. Το 1571 διαδραματίστηκε εκεί μια από τις σημαντικότερες Ναυμαχίες μεταξύ των Οθωμανών και του Ευρωπαϊκού στόλου όπου τραυματίστηκε ο Θερβάντες, ο γνωστός συγγραφέας του Δον Κιχώτη. Για αυτό το λόγο, κοντά στο ενετικό λιμάνι θα συναντήσετε το Πολιτιστικό Πάρκο Θερβάντες με το άγαλμα του συγγραφέα.
 
Ο επισκέπτης  αξίζει να ανεβεί  στο Κάστρο που είναι κτισμένο πάνω στην λόφο.  Από εκεί, η πανοραμική  θέα προς την πόλη κα τον Κορινθιακό κόλπο είναι μαγευτική. Το ίδιο όμορφη είναι και  η διαδρομή  μέσα από τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια, με τα χαμηλά σπίτια και  τις λουλουδιασμένες αυλές.

Η βόλτα στα καλντερίμια δίπλα  στο Ενετικό λιμάνι, που η εικόνα του με την πρώτη ματιά  μοιάζει με καρτ ποσταλ περασμένων εποχών ,είναι συναρπαστική.

Η περιήγηση στην πόλη, συνεχίζεται με την επίσκεψη  στον Πύργο του αγωνιστή του 1821,Μάρκου Μπότσαρη αλλά και σε Ιερούς Ναούς οι οποίοι αποτελούν χριστιανικά μνημεία.

Η καρδιά της πόλης κτυπά στην παραλία, στους δρόμους με τα πλατάνια, τις καφετέριες, τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα μπαράκια.   

Με ορμητήριο την πόλη της Ναυπάκτου, θα ζήσετε αξέχαστες  διακοπές  γιατί σας προσφέρει ότι και αν θελήσετε. Βουνό και θάλασσα. Ακτές με πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά  και εξορμήσεις στα ορεινά χωριά. Δραστηριότητες στην φύση αλλά και ήρεμες χαλαρές στιγμές. 

Ξεχωρίζουν οι παραλίες στο Γρίμποβο και τη Ψανή,  που έχουν βραβευτεί με γαλάζιες σημαίες. Και οι δύο είναι μοναδικές, γιατί εκεί, τα πλατάνια φτάνουν μέχρι την ακτή και χαρίζουν απλόχερα τον ίσκιο τους στους λουόμενους. Επίσης, διαθέτουν την  κατάλληλη υποδομή, ώστε ο επισκέπτης να περάσει μια ξεκούραστη και δροσιστική μέρα δίπλα στη θάλασσα.

Πως θα φτάσετε
Η Ναύπακτος απέχει 221χλμ από την Αθήνα μέσω της γεφύρας Ρίου –Αντιρρίου  και 271χλμ από Ιτέα Γαλαξίδι.

Φωτογραφίες
  • ΜΠΟΤΣΑΡΕΪΚΑ
  • ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΝΗΣ
  • ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΡΙΜΠΟΒΟΥ
  • ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
  • ΚΑΣΤΡΟ