Διαθεσιμότητα & Τιμές





Newsletter
Ορεινή Ναυπακτία
Ναυπακτία

Ορεινή Ναυπακτία

Είναι μία απόδραση διαφορετική από τις άλλες. Είναι ένα ταξίδι σε μία από τις πιο ορεινές περιοχές της Ελλάδας, στα Κράβαρα για τους παλαιότερους, την Ορεινή Ναυπακτία του σήμερα. Πάρτε βαθιές ανάσες και γεμίστε  οξυγόνο που απλόχερα σας χαρίζει η φύση στις πλαγιές των Βαρδουσίων Ορέων.

Μικρά και μεγάλα χωρία με πετρόχτιστα σπίτια, ξεφυτρώνουν μέσα από τα έλατα, τις καστανιές και τα πλατάνια.

Η Άνω Χώρα, απέχει 55χλμ από την Ναύπακτο. Είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό σκαρφαλωμένο στα 1.050 μ. με λιθόστρωτα καλντερίμια, παραδοσιακά σπίτια, την γειτονιά της παλιάς αγοράς, την πλατεία με τα καφενεία και τις ταβέρνες. Μόλις 5χλμ. από την Άνω Χώρα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το πανέμορφο χωριό της Κάτω Χώρας.

Ακολουθώντας  το μονοπάτι, Ηρακλής, θα βρεθείτε στο φαράγγι του Κάκαβου με το ομώνυμο γεφύρι.

Να προσκυνήσετε στο Μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας, που κτίστηκε το 1465 γύρω από μία γέρικη βελανίδια που υπάρχει και σήμερα, και απέχει 10χλμ από την Άνω Χώρα.   

Αξίζει να κάνετε και μια επίσκεψη στα χωριά, Κρυονέρια, Πλάτανος, Γραμμένη Οξιά, Ελατόβρυση, Τερψιθέα και Λιμνίτσα.

Το καθένα έχει να σας προσφέρει και μια διαφορετική ιστορία και εμπειρία. Θα περιηγηθείτε σε γεφύρια που τα τυλίγουν θρύλοι και παραδόσεις, θα ανεβείτε στην μοναδική συρμάτινη πεζογέφυρα στις όχθες του Ευήνου στο Καρέλι, θα δείτε πέτρινες βρύσες κάτω από σκιερά πλατάνια, θα γνωρίσετε τα Λαογραφικά Μουσεία της περιοχής,

Στην διαδρομή από την Ναύπακτο για τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, θα συναντήσετε την  Ιερά Μονή της Βαρνάκοβας, η οποία είναι μια από τις παλαιότερες στην Ελλάδα και βρίσκεται στο 27χλμ. προς Άνω Χώρα.

Φωτογραφίες
  • Ευηνολίμνη
  • Συρμάτινη πεζογέφυρα
  • Γεφύρι
  • Ορεινή Ναυπακτία
  • Λαογραφικό Μουσείο
  • Γέφυρα Μπανιά
  • ΓΕΦΥΡΙ